Eenvoudige en efficiënte installatie Gratis lichtplan op maat Defect? Ons team vervangt het armatuur, geheel kosteloos Standaard 5 jaar garantie
Eenvoudige en efficiënte installatie
Gratis lichtplan op maat
Defect? Wij vervangen het, geheel kosteloos
Standaard 5 jaar garantie

Licht in de School Berg en Bosch

LED-verlichting

In de zomer van 2023 stond de School Berg en Bosch in Houten in het teken van vernieuwing. Leding Light B.V. kreeg de eer om de verlichting te renoveren, en dat deden ze met oog voor detail en de specifieke behoeften van de leerlingen.

De schoolleiding wist dat ze een verlichtingssysteem nodig hadden dat niet alleen efficiënt was, maar ook rekening hield met de gevoelige zintuigen van de kinderen. Want in Berg en Bosch huisvesten ze niet alleen gewone leerlingen, maar vooral ook kinderen met autisme en andere hulpvragen. Rust en regelmaat zijn essentieel voor hun welzijn.

LED-Panelen

Daarom viel de keuze op Helvar Active Ahead, een geavanceerd verlichtingssysteem dat zich aanpast aan de behoeften van de gebruikers. In alle klaslokalen en werkruimtes van docenten en staf werden de oude lampen vervangen door moderne LED-panelen uit de Delux-serie van LedUp. Deze panelen hebben een indrukwekkende efficiëntie van 155 lumen per watt en een UGR-waarde (Unified Glare Rating) die onder de 16 blijft. Dit betekent dat de gevoelige kinderen geen last hebben van schittering en dat de verlichting optimaal presteert.

Helvar Active Ahead

Maar wat maakt Helvar Active Ahead zo bijzonder? Elke ruimte heeft een afstandsbediening met vier verschillende scènes. Zo kunnen de docenten en stafleden de verlichting aanpassen aan de situatie: van een heldere lesomgeving tot een rustige sfeer voor individueel werk. In de lokalen is zelfs een speciale schoolbordscène gecreëerd, waarbij het licht perfect is afgestemd op het schoolbord.

Verkeersruimte en open werkruimtes

De gangen van Berg en Bosch zijn voorzien van spiegelreflectie downlighters met een UGR van 17 of lager. Dit minimaliseert de kans op verblinding en zorgt voor een aangename loopervaring. Voor de open werkruimtes, waar kinderen zich concentreren op hun prestaties, is gekozen voor een extra lage UGR-waarde van 14 of lager.

Frisse Scholen Klasse B

Natuurlijk voldoen alle lokalen en werkruimtes aan de normen van Frisse Scholen klasse B. Dit betekent een minimale LUX-waarde van 500 en een gelijkmatigheidsindex van minimaal 0.6. Zo kunnen alle leerlingen zich optimaal richten op hun ontwikkeling en leren in een prettige omgeving.

De renovatie van de verlichting bij Berg en Bosch Houten is een prachtig voorbeeld van hoe technologie en zorgvuldig ontwerp samenkomen om het welzijn van de leerlingen te bevorderen. En wie weet, misschien zullen de kinderen zich nu nog beter thuis voelen in deze speciale school, waar licht niet alleen verlicht, maar ook verbindt.

Wilt u meer weten over de producten en mogelijkheden van LedUp door Leding Light? Aarzel dan vooral niet om Contact met ons op te nemen of bel: 0181 442803.

  Cart

  Vraag vrijblijvend een offerte aan

   Offerte aanvraag voor:

   Wilt u een lichtplan ontvangen?

   Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)