Eenvoudige en efficiënte installatie Gratis lichtplan op maat Defect? Ons team vervangt het armatuur, geheel kosteloos Standaard 5 jaar garantie
Eenvoudige en efficiënte installatie
Gratis lichtplan op maat
Defect? Wij vervangen het, geheel kosteloos
Standaard 5 jaar garantie

School Willibrordus te Breukelen

Verlichting naar een hoog niveau

In de zomer van 2023, wanneer de schoolgangen leeg waren en de zon hoog aan de hemel stond, ondernam Leding Light B.V. een ambitieus project in School Willibrordus te Breukelen. Hun missie: de verlichting van dit onderwijsinstituut naar een nieuw niveau tillen. Met zorgvuldige planning en technische expertise werd het LED-verlichtingssysteem geïnstalleerd en in gebruik genomen, waarbij de krachten van LedUp en Helvar werden gecombineerd. Het doel was de verlichting te laten voldoen aan de doelstellingen van Frisse Scholen klasse B.

 

Een slimme benadering

In de klaslokalen koos Leding Light voor een slimme aanpak. Sensoren werden strategisch ingezet om zowel op aanwezigheid als op daglichtinvloeden te reageren. Het eenvoudig te installeren concept van LedUp maakte gebruik van deze sensoren, die zowel daglicht als aanwezigheid detecteerden. Hoe werkte dit in de praktijk?

Meest gebruikte armaturen: Bright Paneel 120×30

Slimme verlichting:

 • In een standaard klaslokaal met 9-panelenopstelling werden twee sensoren geplaatst:
  • Eén sensor voor de 3-panelenopstelling aan de raamzijde.
  • Eén sensor voor de 6-panelenopstelling in het midden en aan de gangkant.
 • Deze slimme sensoren zijn onzichtbaar in de panelen ingebouwd.

Efficiënte verlichting

 • Door deze sensoren schakelde de verlichting zeer efficiënt in op basis van daglicht. Wanneer de zonnestralen door de ramen vielen, past de verlichting zich automatisch aan.
 • De sensoren waren verbonden met drivers die de verlichting konden dimmen tussen 20% en 100% capaciteit. Zo werd energie bespaard zonder concessies te doen aan helderheid.
 • Door het gebruik van efficiënte sensoren kan er nog eens een extra besparing van 50% worden gerealiseerd, bovenop de al indrukwekkende 70% reductie die Ledverlichting biedt ten opzichte van conventionele verlichting.

 

Instellingen op Maat

Per sensor konden specifieke instellingen worden meegegeven:

 • Holdtijd: Hoe lang voordat de verlichting dimt na afwezigheid.
 • Dimtijd: Hoe lang voordat de verlichting volledig uitschakelt na afwezigheid.
 • Gevoeligheid voor aanwezigheidsdetectie: Hoe snel en wijd de sensor reageert op beweging in het lokaal, of daarbuiten.
 • LUX waarde: Hoeveel Lux er behaald moet worden op de bureaus van de leerlingen.
 • Flexibiliteit: Instellingen kunnen worden overruled d.m.v. een afstandsbediening, zodat verlichting kan worden gedimd, zowel + als -, of volledig uitgeschakeld in geval van digitale schoolbordpresentatie.

De sensoren zijn voorzien van microwave-technologie, waardoor ze zelfs door het plafond en de platen van de LED-panelen heen kunnen detecteren en onzichtbaar in de LED-panelen kunnen worden geplaatst

 

Docentenbureaus met Helvar Active Ahead

Boven de bureaus van alle docenten schitterden speciale LED-panelen met Helvar Active Ahead-componenten. Na schooltijd, wanneer de leerlingen huiswaarts keerden, konden de docenten werken aan een prettig verlicht bureau zonder dat de gehele verlichting in het hele lokaal brandden. Deze slimme aanpak bespaarde energie en vergrootte de efficiëntie.

 

Slim en draadloos

In het oudere gedeelte van de school koos Leding Light ervoor om het gehele lokaal te voorzien van Helvar Active Ahead. Extra bedrading trekken om daglichtsensoren met bijbehorende drivers te combineren zou arbeidsintensief zijn, maar het resultaat was een naadloze integratie van verlichting en functionaliteit.

 

Volledig ontzorgt

Bij Leding Light B.V. begrijpen we dat scholen en kantorencomplexen andere prioriteiten hebben die hun aandacht verdienen. Daarom bieden wij een volledig ontzorgingspakket aan, van A tot Z. Wat houdt dit in?

 • Inventarisatie van de huidige situatie: We analyseren uw bestaande verlichtingssituatie om te begrijpen wat er nodig is.
 • Kosteloos gedetailleerd lichtplan: We stellen een nauwkeurig lichtplan op dat past bij uw specifieke behoeften.
 • Installatie en uitvoering: We nemen de volledige verantwoordelijkheid voor de installatie en zorgen ervoor dat alles soepel verloopt.

Met onze aanpak kunt u niet alleen energie en kosten besparen, maar ook de rompslomp van het hele proces vermijden. En als er ooit een probleem is, zoals een defect armatuur, staan wij voor u klaar om het kosteloos op te lossen. Bij Leding Light B.V. staat volledige ontzorging centraal.

Zo transformeerde Leding Light B.V. de klaslokalen en overige ruimtes van School Willibrordus tot een heldere, energiezuinige leeromgeving waarin docenten en leerlingen optimaal kunnen presteren. De doelstelling was behaald en de school voldoet nu aan de doelstellingen van Frisse Scholen Klasse B.

Wilt u meer weten over de producten en mogelijkheden van LedUp door Leding Light? Aarzel dan vooral niet om contact met ons op te nemen 0181 442803. Of neem Contact met ons op.

  Cart

  Vraag vrijblijvend een offerte aan

   Offerte aanvraag voor:

   Wilt u een lichtplan ontvangen?

   Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)